Înscriere Workshop de muzică bizantină la Iași: 23 septembrie 2023 - Imnografia, sau despre Dumnezeu prin poezie

30 Iulie 2023

Te așteptăm la Iași, alături de noi, la un atelier de lucru inedit despre imnografie și melodie, de la cânt izvorât din cuvânt!
Ne aflăm în plin an comemorativ al imnografilor și psalților, motiv de invocări și de sărbătoare, o ocazie potrivită pentru a ne reîntâlni la Iași, în cadrul Festivalului de Muzică Bizantină. Și pentru că Arta Psaltică a izvorât din neprețuitul tezaur al imnografiei, te invităm alături de noi pentru a întâlni și a dialoga cu personalități de marcă ale muzicologiei bizantine, cercetători ce reprezintă, fiecare în părți geografice și culturale diferite, un punct de referință în demersul promovării imnografiei în propria limbă: prof. univ. dr. Maria Alexandru (Universitatea „Aristotelis” din Tesalonic), Theodhor Peci (Albania), Richard Barrett și John Michael Boyer (SUA), diac. Cornel Constantin Coman (București).

Așadar, organizatorii Festivalului vă invită la un atelier de lucru inedit în care invitații noștri ne descoperă din culisele propriilor strădanii, încercări, provocări și reușite în misiunea de a traduce, de a adapta și de a compune imnografie în propria limbă, fie ea română, engleză, albaneză sau greacă.

Programul workshopului:

-        Sâmbătă, 23 septembrie 2023, orele 10:00-13:00, în sala „Iustin Moisescu”;

Înscrierea la eveniment este GRATUITĂ, dar echipa Iasi Byzantine își rezervă dreptul de a selecta participanții la acest atelier. Evenimentul va fi transmis și pe platforma Zoom. 

Formularul poate fi completat până la data de 10 septembrie 2023.

 

Link de înscriere disponibil aici: https://docs.google.com/forms/d/1ghH3UtzG3FjA6_getTbf_0cdwYmLlAe0R20aPf…

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!

The subscriber's email address.