Ioannis Chasanidis

Salonic, Grecia

Protopsaltul Mănăstirii „Sfânta Teodora” din Salonic.

S-a născut în Larisa, în anul 1958. A absolvit cursurile Școlii Athoniada din Sfântul Munte, unde a învățat muzică bizantină cu profesorii pr. Meletie Sikotis, pr. Dionisie Firfiris și cu directorul instituției – PS Hrisostom, Episcop de Rodostolou.

Și-a continuat studiile muzicale ca bursier al Conservatorului din Atena. A studiat în cadrul Academiei de Pedagogie din Salonic și este licențiat al Departamentului de Pedagogie din cadrul Universității Aristotel. A obținut o diplomă de profesor de muzică de la Conservatorul Macedonean din Salonic, sub îndrumarea profesorului Dimitrie Sourlantzis.

Timp de 30 de ani, a fost profesor și a întemeiat coruri de copii care au participat la diferite evenimente și festivaluri.

A fost premiat de către Ministerul Educației, primăriile municipalităților Kordelio, Stavroupolis, Sfântul Pavel-Salonic pentru contribuția adusă școlilor publice.

Predă muzică bizantină atât studenților, cât și în cadrul mănăstirilor de maici sau călugări.

Este protopsaltul Mănăstirii „Sfânta Teodora” din Tesalonic și membru fondator al Corului de Muzică Bizantină Bisericească, împreună cu regretatul profesor Lykourgos Angelopoulos.

Este autorul unei bogate opere muzicale, sub îndrumarea sa fiind înregistrate numeroase CD-uri.

 

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!

The subscriber's email address.