Grupul Psaltic „Sf. M. Mc. Chiriachi" al Catedralei Episcopale din Huși

Grupul Psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi" al Catedralei Episcopale din Huși a fost înființat în februarie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Ignatie.

Grupul este format din studenți ai Facultății de Teologie din Iași, ai Conservatorului "George Enescu", precum și din slujitori ai Sfântului Altar. 

In acest răstimp, membrii grupului și-au desfășurat activitatea răspunzând cu bucurie invitațiilor la hramurile și slujbele arhierești din Episcopia Hușilor, dar și în alte locuri din țară. 

Din dorința de a susține muzica psaltică și pentru a-i oferi longevitate, Grupul Psaltic "Sf. Mare Muceniță Chiriachi" al Catedralei Episcopale din Huși contribuie la viața culturală a județului Vaslui prin susținerea unor concerte cu tematici variate, dar și prin asigurarea strănilor parohiilor și mănăstirilor  Episcopiei cu cântăreți, atunci când este nevoie. 

Grupul Psaltic „Sf. M. Mc. Chiriachi" al Catedralei Episcopale din Huși

Anul acesta, Grupul Psaltic " Sf. M. Mc. Chiriachi" al Catedralei Episcopale din Huși a obținut premiul al II-lea în cadrul concursului de muzică psaltică organizat de  International Byzantine Music Festival. De asemenea, a participat la cea de-a doua ediție a evenimentului "Zilele Psalților Români", organizat de Asociația Culturală Byzantion. 

In prezent, douăzeci și cinci de membri fac parte din acest proiect. Ei sunt dirijați de diaconul Cosmin-Vlăduț Mironescu". 

Grupul Psaltic „Sf. M. Mc. Chiriachi" al Catedralei Episcopale din Huși

 

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!

The subscriber's email address.