Grupul psaltic al Mănăstirii Nera

România

Grupul psaltic al Mănăstirii Nera a luat ființă în anul 1999. A fost dorința maicilor de a-și împlini o datorie de suflet și deopotrivă de conștiință, față de toți cei ce cu drag și râvnă au început să ia parte la slujbele din cadrul mănăstirii.

Grupul psaltic al Mănăstirii Nera a luat ființă în anul 1999. A fost dorința maicilor de a-și împlini o datorie de suflet și deopotrivă de conștiință, față de toți cei ce cu drag și râvnă au început să ia parte la slujbele din cadrul mănăstirii. Atât mirenii căutători de folos duhovnicesc în acest colț de țară, cât și membri obștii sfintei mănăstiri au avut și au nevoie de un cadru prielnic rugăciunii, cântarea fiind răspunzătoare într-un procent foarte mare de atmosfera pe care o imprimă slujbelor.

Orele de pregătire luate de la inimoși și adevărați dascăli ai cântului bizantin au început încet-încet să rodească și să facă posibilă împlinirea gândului dintâi al maicilor Mănăstirii Nera. Fără a socoti că deține meșteșugul acestei adevărate arte: cântarea bizantină, Grupul psaltic al Mănăstirii Nera încearcă prin stăruință, temeinicie și curaj să acumuleze prin studiu cunoștințele necesare îmbunătățirii calitative a cântării și să cultive dragostea pentru cântarea bisericească autentică.

Grupul psaltic al Mănăstirii Nera

Grupul a înregistrat până în prezent câteva albume: Dumnezeiasca Liturghie a sfântului Ioan Gură de Aur, Paraclisul Sfintei Treimi, iar în anul 2016, Paraclisul Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, în urma obținerii Marelui Premiu la Concursul de muzică bisericească Lăudați pe Domnul, ediția a opta, din anul 2015.

 

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!

The subscriber's email address.