Evelina Mineva

Grecia

Evelina Mineva s-a născut în Sofia, în anul 1969. Este lector universitar la Departamentul de Studii Slave al Universității Naționale Kapodistria din Atena. Este expert în istoria și cultura Bizanțului, precum și translator de limba greacă. Deține un doctorat la Universitatea Ioanina din Grecia în domeniul literaturii bizantine pe o temă privind „Opera imnografică a Sfântului Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului (1394/95-1446)”.

Evelina Mineva a absolvit un master în limba bulgară, cu o lucrare finală intitulată: „Ciclul imnografic pentru sărbătoarea Sfintei Parascheva de Epivata (Târnovo) – probleme lingvistice și textuale” în cadrul Școlii de filologie slavă, Universitatea „Sf. Clement Ohridski” din Sofia. Este co-autor al lucrării „Ιωάννης Πολέμης, Βυζαντινά υμνογραφικά και αγιολογικά κείμενα / Ioan Polemis, Texte bizantine imnografice și hagiografice”, publicată în anul 2016.

Evelina Mineva este membru a Asociației Bulgare a Bizantiniștilor și Medieviștilor, membru al comitetului editorial pentru revistele științifice ”Starobulgarska literature/ Literatura veche bulgară” și „Materiale din arheologia și istoria antică și medievală a Peninsulei Crimeea”. Ea este, de asemenea, prieten apropiat al Fundației „Sfânta Ecaterina” (Mănăstirea Sfânta Ecaterina, Sinai, Egipt).

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!

The subscriber's email address.