Concertele din cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași se vor desfășura exclusiv on-line

28 Septembrie 2021

Stimați iubitori ai Festivalului Internațional de Muzică Bizantină de la Iași,

Având în vedere contextul pandemic actual, panta ascendentă a cazurilor de îmbolnăviri și riscurile aferente adunărilor din jurul evenimentelor publice, echipa de organizare a decis să mute ediția a  IV-a a Festivalului în mediul online!

Deși ne-am dorit enorm să ne întâlnim față către față cu iubitorii cântului bizantin și am facut eforturi considerabile în acest sens alături de partenerii noștri, evoluția pandemiei precum și restricțiile rezultate ne-au condus spre varianta de a transmite exclusiv online concertele acestei ediții respectând întocmai programul prezentat dumneavoastră în toată această perioadă.

Dezbaterea inaugurală din seara de miercuri 29.09, ceremonia de deschidere din dimineața zilei de joi 30.09, concertul susținut de participanții la atelierele de practică organizate sub bagheta dlui prof. dr. Georgios Konstantinou din dupa-amiaza zilei de sâmbătăta 02.10 orele 13:00, precum și cele trei mari concerte vor fi accesibile live pe paginile noastre de Facebook și YouTube.

Păstrăm posibilitatea întâlnirii directe cu invitații noștri în cadrul Sfintelor Slujbe, Liturghiile și Privegherea. Publicul doritor va avea ocazia să-i asculte pe invitații noștri speciali în toate aceste momente, atât prin participarea la slujbele din biserică precum și în mediul online.

Cateva detalii despre participarea invitaților noștri la slujbe bisericești:

1. Joi, la Sf. Liturghie de la Catedrala mitropolitană, participă Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași.

2. Joi, la slujba Vecerniei din Catedrala mitropolitană, participă grupul de maici de la M-rea Nera.

3. Vineri, la Sf. Liturghie de la Catedrala mitropolitană, participă Ribale Wehbe și Ammar Awad.

4. Vineri, la slujba de Priveghere de la biserică Sf. Sava, participă grupul de monahi de la Mănăstirea Sihăstria și grupul de psalți "Chivotul"  ai Catedralei mitropolitane.

5. Sâmbătă, la slujba Vecerniei de la Catedrala mitropolitană, participă soliștii câștigători ai Concursului IBMF, Anamaria Maranda și Matei Teodor Doroșincă.

6. Duminică, la Sf. Liturghie de la Catedrala mitropolitană, participă grupurile psaltice "Byzantion" și "Chivotul".

 

Multumim pe această cale sponsorilor și partenerilor noștri pentru sprijinul enorm oferit și vă mulțumim dumneavoastră, publicul nostru spectator, pentru înțelegere, susținere și participare!

Ne vedem aici, pe pagina de Facebook, în curând!

 

Cu gânduri bune,

 

Echipa de Organizare

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!

The subscriber's email address.