Corul Bizantin al Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău

România

Corul Bizantin al Seminarului Teologic din Buzău a fost înfiinţat în 2009, de arhid. prof. Constantin Stoica (pe atunci, pedagog şcolar).

În 2011 formaţia a lansat primul său disc, „Introducere în octaihia bizantină. Cântări din ms. Z26 de la mănăstirea Marea Lavră din Sfântul Munte Athos” (Anastasimatarul lui Mihalache Moldovlahul); în 2012, Corul a mai imprimat un album, intitulat „Tezaur muzical bizantin”.

În cei câţiva ani de activitate, Corul Bizantin al Seminarului din Buzău a obţinut următoarele distincţii: Premiul Special al Juriului la Concursul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Tineret Gavriil Musicescu, secţiunea Interpretare Psatică – nivel liceal, Iaşi, 2014; Premiul 1 la Concursul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Tineret Gavriil Musicescu, secţiunea Interpretare Psaltică – nivel liceal, Iaşi, 2015; Premiul 1 la Concursul Naţional de Muzică Psaltică pentru Seminariile şi Liceele Teologice, Bucureşti, 2017; Premiul 1 la Concursul Naţional de Muzică Psaltică pentru Seminariile şi Liceele Teologice, Iaşi, 2019.

Constantin Stoica - dirijor

Arhidiacolul prof. Constantin Stoica este absolvent al Seminarului Teologic din Buzău (promoţia 2006) şi doctorand al Universităţii  Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Bizantinologie. În 2009 a înfiinţat Corul Bizantin al Seminarului din Buzău, iar în 2013, Corul Vlaho-Bizantin, alcătuit din absolvenţi ai Seminarului. Din anul 2016 a preluat şi conducerea muzicală a Corului de Copii Serafimii. Cu toate aceste formaţii a obţinut Premii la mai multe festivaluri şi concursuri de nivel judeţean, naţional sau internaţional.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!

The subscriber's email address.