Ansamblul de Muzică Veche „Anton Pann”

București, România

Ansamblul de Muzică Veche „Anton Pann” reunește o echipă de tineri muzicieni care au în comun pasiunea pentru cultura românească veche și ambiția de a căuta universul muzical specific spațiului românesc din urmă cu câteva veacuri.

Muzica propusă își are sursele în manuscrise medievale, provenite din bibliotecile locașurilor de cult, cât și din codexurile și culegerile unor compozitori consacrați, precum Ioan Căianu, Dimitrie Cantemir, Petros Peloponesios, Anton Pann, I.G. Zographou Keibeli sau George Ucenescu.

Încă de la înființare, Ansamblul Anton Pann a susţinut recitaluri atât în săli de concert consacrate din București, precum Ateneul Român sau Sala Radiodifuziunii Române, cât şi în alte oraşe, precum Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Brașov, Iași, Constanța, Galați, Pitești, Slobozia, Vaslui, Cugir. Formația a concertat și în orașe mari din Europa precum Madrid, Londra, Bruxelles, Zagreb, Krakovia, Wroclaw, Veneția, Bologna, Istanbul, Izmir, Ankara, Atena, Nafplio sau Chișinău, reprezentând cu succes țara și valorile ei culturale și tradiționale.

 

 

Activitatea Ansamblul Anton Pann include concerte și derularea de proiecte cum ar fi: numeroase concerte în Turcia la invitația Institutului Yunnus Imre, Universitatea Hacettepe, Comisia Europeană în Turcia, Institutul Cultural Român organizarea și derularea proiectului „Când Bizanțul eram noi”, participare la proiectul „Journey of Dimitrie Cantemir” ce a constat în organizarea și susținerea a trei concerte în Ankara și Istanbul, organizare și participare la proiectul Tradiție și Măiestrie – Masterclass de instrumente tradiționale; organizare și participare la turneul „Unicorn” organizat în țară.

 

Constantin Răileanu (dirijor)

 

Este fondatorul și liderul formaţiei, Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică din București, coordonator Prof. Univ. Dr. Teodor Țuțuianu.

Constantin Răileanu este cercetător al muzicii vechi, de sorginte orientală. Inițiator al formației Anton Pann, este compozitor, dirijor, solist vocal și percuționist. Este licențiat în Istoria și Filosofia Religiilor – Fenomenologie Religioasă al Facultății de Teologie din București, dublu licențiat în Muzică Bizantină și Dirijat Cor Academic al Universității Naționale de Muzică din București.

A susținut peste 600 de concerte, atât în țară cât și în străinătate. A concertat alături de mari muzicieni precum Kiya Tabassian, Kyriakos Kalaitzidis, Neva Ozgen, Alkis Zopoglou, Ahmet Sahin, Mehmet Bitmez, Mehmet Fatih Zulfikar, Petros Papageorghiou, Fikret Karakaya, Emmanuel Hovhannisyan, Derya Turkan, Vincent Segal, Corul Madrigal, corul Armonia al Filarmonicii de stat din Cluj, corul Psalmodia al Universității Naționale de Muzică București.

 

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul Festivalului pentru ultimele noutăți!

The subscriber's email address.